skip to Main Content

Pandabroodje is een heerlijk meergranenbrood dat al sinds 1989 gebakken wordt. Het is verkrijgbaar bij veel ambachtelijke bakkers in Nederland. Waarom het zo succesvol is? De smaak! Heb je het eenmaal gegeten, dan blijf je het kopen. Zo lekker is het. En jouw bakker draagt bij de verkoop van een Pandabroodje automatisch 5 cent af aan het Wereld Natuur Fonds. Lekker eten met een goed gevoel dus!

Vul hier je wincode in

Cadeau bij een Pandabroodje: een handig notitie/kleurboekje
met daarin een wincode die je hier kunt invullen om kans te maken op een dagje Ouwehands Dierenpark voor je hele klas
(max. 30 personen)! En anders win je misschien wel één van de 25 gratis toegangskaarten voor twee personen voor het park waar onder andere de panda’s Wu Wen en Xing Ya ‘wonen’.

Alleen Nederlandse, ambachtelijke bakkers doen mee.
De actieperiodes kunnen verschillen. De codes kunnen t/m. 30 september 2019 worden ingevoerd. Op 1 oktober 2019 worden de winnaars bekend gemaakt.  Ja, ik wil geïnspireerd worden door WWF! En ontvang graag nieuws uit het veld, tips voor een duurzaam leven én hoor wanneer ik in actie kan komen (afmelden kan na elke nieuwsbrief, we sturen je maximaal twee nieuwsbrieven per maand)Ja, ik ontvang graag een gratis WWF (jeugd)magazine voor mezelf of mijn (klein)kind.


  Hoe gaat WWF om met je gegevens?

  Het Wereld Natuur Fonds legt je gegevens vast volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming. We kunnen je gegevens gebruiken om je te informeren over onze activiteiten, projecten en producten. In de nieuwsbrieven die je van ons ontvangt kun je altijd je voorkeuren doorgeven. Wil je meer weten over WWF en jouw gegevens? Lees meer in onze privacy policy. Je kunt ons ook gratis bellen (0800-1962) of mailen.

  Ontdek Ouwehands Dierenpark

  Of je nu gorilla’s bewondert op tien meter hoogte in de Gorilla Adventure of vanuit de nieuwe observatiepost de beren bespiedt in Het Berenbos. Er valt altijd iets nieuws te ontdekken in Ouwehands Dierenpark! En ben je na een dag nog niet uitgekeken? Kom dan snel een keer terug of neem een abonnement!

   

  Bezoek de website van Ouwehands Dierenpark

  Pandabroodje, anno 1989

  1989
  De kick off van Pandabroodje had veel impact. Het liep storm bij de Nederlandse bakkers! Het broodje was ontwikkeld door de proefbakkers van Zeelandia om er 3 maanden lang actie mee te voeren. Maar het viel dusdanig in de smaak dat die 3 maanden inmiddels 30 jaren zijn geworden.

  Een uitzonderlijk grote landelijke consumentencampagne zorgde voor veel aandacht en niet in de laatste plaats: het Pandabroodje viel enorm in de smaak! Enerzijds door de gezonde claims van het unieke en smakelijke meergranenbrood, anderzijds door het sympathieke goede doel; Wereld Natuur Fonds
  1999
  De directie van Zeelandia ging op bezoek bij Prins Bernhard, president van het Wereld Natuur Fonds in Nederland. Ze waren meer dan welkom! Er waren immers in tien jaar 65 miljoen Pandabroodjes verkocht en op de cheque prijkte een bedrag van 6,5 miljoen gulden. Nu, maar toen zeker een enorm bedrag. Ook in de jaren daarna werden nog regelmatig imposante bedragen overgemaakt aan het WWF.
  2017
  China schenkt Nederland twee panda’s en rondom hun aankomst in Nederland worden Wu Wen en Xing Ya ook in de ambachtelijke bakkerij uitbundig verwelkomt door hun Hollandse grote vriend. Door middel van een poster krijgt Pandabrood hernieuwde aandacht. Een goede reminder. Blijkbaar verlangen veel mensen terug naar die heerlijke smaak...
  2019
  De actie die eigenlijk drie maanden zou duren loopt nog altijd! Drie maanden zijn inmiddels dertig jaar. Pandabroodje bestaat nog steeds. En hoe! Het heeft dankzij de smaak en kwaliteit een vaste plek veroverd in het assortiment van bakkers door heel Nederland, een vaste waarde. Pandabroodje ligt bij heel veel gezinnen iedere dag vers op de ontbijt- of lunchtafel.

  Vloerbrood of busbrood?

  Pandabroodjes zijn er als grote bol (een vloerbrood) en als een traditioneel busbrood. Bakkers mogen zelf kiezen welke vorm ze aanbieden. Het voordeel van een busbrood is natuurlijk dat iedere boterham even groot is. Gelukkig zijn ze allebei even lekker.

  Wapenfeiten uit 30 jaar Pandabroodje

  In dertig jaar maak je heel wat mee. Hieronder ‘zomaar’ een paar indrukwekkende weetjes over Pandabrood.

  Een dubbeltje; tien guldencent. Van ieder verkocht Pandabrood wordt sinds de introductie in 1989 tien cent overgemaakt aan het Wereld Natuur Fonds. En al die dubbeltjes samen…hebben tot nu toe maar liefst € 4.234.189 opgeleverd voor het Wereld Natuur Fonds.

  De panda heeft bijzondere voorpoten. Die hebben een semi-duim; een botje waarmee de pandabeer met één poot een bamboestengel kan vasthouden. Duimpje!

  Drie maanden lang. Zo lang zou de Pandabrood-actie duren. Telkens werd de actie verlengd. Inmiddels duurt de actie al 30 jaar! Van verlengen is geen sprake meer. Het is er gewoon!

  Bij de geboorte weegt een pandabeertje 150 gram. Zoveel als vijf boterhammen! Eenmaal volwassen is de panda een beul van een beer, van dik 100 kilo en meer.

  We kennen natuurlijk allemaal die schattige filmpjes van spelende pandabeertjes. Maar in de natuur toont hij zich zelden aan mensen. Hij leidt een teruggetrokken bestaan. Hij verkiest veel liever rust en privacy.

  Pandabroodje was destijds het aller eerste meergranenbrood van Nederland. Zeelandia ontwikkelde een melange van een groot aantal granen en zaden en een heerlijk mals en licht product. Daarmee werd een nieuwe trend in gang gezet, tot ver buiten de landsgrenzen.

  Een panda eet per dag 38 kilo bamboe. Daar is hij dan ook iedere dag 14 uur mee bezig. Zijn dieet bestaat voor 99% uit bamboe.

  Help de natuur een pootje, eet een Pandabroodje. Met die slogan werd het Pandabroodje bekend bij het grote publiek. Kort en krachtig, luid en duidelijk. Geen middel werd geschuwd. Zelfs streekbussen werden van reclame voorzien. Zeer ongebruikelijk voor een brood.

  Panda’s hebben een staart van 15 centimeter. Je ziet hem alleen nauwelijks door zijn dikke zwart-witte vacht die hem in de winter beschermt tegen de kou.

  Be one with nature

  Wij zijn als mens onlosmakelijk met de natuur verbonden. Het is aan ons om er goed voor te zorgen. Daar werkt het Wereld Natuur Fonds elke dag aan. Samen met jou!

   

  Be one with nature.

   

  Bezoek de website van het Wereld Natuur Fonds

  Pandabrood_Be-one-with-nature_reuzenpanda-in-boom-wolong-sichuan-china

  Zeelandia

  Zeelandia is leverancier van bakkerij-ingrediënten voor brood en banket. Je ambachtelijke bakker bakt zijn producten o.a. met onze ingrediënten. Pandabroodje is ook een product van Zeelandia waar de bakker zelf nog ingrediënten, vakmanschap en een vleugje liefde en passie aan toevoegt.
  Heb je vragen over het Pandabroodje, dan kan je die aan de bakker stellen maar je mag ook met Zeelandia contact opnemen via de contactbutton.

   

  Bezoek de website van Zeelandia

  Back To Top